zondag 9 oktober 2011

Het bèta workplace system

Goedenavond lezers,

Vandaag beschrijf ik mijn laatste vier bevindingen die horen bij de megatrend Urban Nomads. Onder het fenomeen Urban Nomads
vallen alle ontwikkelingen die er voor zorgen dat kantoorwerkers buiten het kantoor aan de slag kunnen, thuiswerken valt hier niet onder. Dit kunnen zijn technologische ontwikkelingen, plaatsen om bijeen te komen en ontwikkelingen gestuurd vanuit bedrijven en steden zijn.

Wat heb ik gevonden?
Bèta 1.0 is een nieuwe en innovatief systeem, dat ontwikkeld is door het Italiaanse Pierandrei Associati voor Tecno als evoluerend kantoorconcept. De basiscomponenten van een werkplek met opslag kan worden gekoppeld, gecombineerd en onbeperkt uitgebreid met geïntegreerde opslag, techniek en talloze plugins om een enkele continue werkomgeving te creëren. De modulaire structuur zorgt voor eenvoudige aanpassingen, uitbreidingen en groei gericht op het “creatieve kantoor”. De concept kleur is het groen van de natuur, om een rustgevend geheel te creëren.

Waarom hoort het bij Urban Nomads?
Dit systeem sluit goed aan op de behoefte van een werkplek met een open en sociaal karakter. Deze werkplekken hebben verschillende doeleinden, enkele hiervan zijn: werkplek, vergaderplek of ontmoetingsplek. Vooral creatieve werkplekken zullen geen saaie en drukke kantoren meer zijn. Werkplekken worden met bèta een comfortabele plek, waar creatief en plezierig gewerkt kan worden. Ik vind dat het bij Urban Nomads past omdat het inspeelt op de behoefte naar sociaal contact. Men wilt immers niet de hele dag thuis zitten om te werken en gaat daarom op zoek naar de mensen om zo aan het werk te gaan.

Wat is het toekomstpotentieel?
Dit systeem wordt hierboven beschreven alsof het een kantoor is.. Dit ziet er natuurlijk heel goed uit, maar ik denk dat hier meteen het
ontwikkelingspotentieel ligt. Ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om midden in de stad zo'n kantoor in te richten met alles er op en er aan, men kan vervolgens in dat kantoor aan het werk gaan tegen een kleine vergoeding. Doordat het kantoor eigenlijk alles heeft wat het nodig heeft kan je vervolgens werken, praten of ideeen uitwisselen. Dit word versterkt door de inrichting van het kantoor.

Wat vind ik ervan?
Ik vind de ontwikkelingen van het kantoor zeer strak uitzien. H. Door de inrichting kan men makkelijke met iedereen praten, maar tegelijkertijd ook zelf gaan werken zonder zichzelf helemaal af te sluiten. De kleur groen zorgt voor een rustgevend effect heeft en verbetert het concentratievermogen en de creativiteit van de mensen. Ik denk dat je in zo’n open workplace goed kunt socialiseren, communiceren, werken en ideeën uitwisselen. Deze workplace kantoren kunnen vanuit de bedrijven interessant zijn, want jouw werknemer komen dan in contact met onbekende mensen en kunnen zo met nog originelere ideeën komen.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en laat gerust jouw mening achter.



Bronnen:
http://rasmussena.wordpress.com/2011/04/15/beta-werkplek/
http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/the-beta-workplace-system-by
http://www.contemporist.com/2010/07/28/the-beta-workplace-system-by-pierandrei-associati-for-tecno/
http://www.youtube.com/watch?v=FWEw0IqnfdU

Geen opmerkingen:

Een reactie posten