vrijdag 14 oktober 2011

Zorg 2.0

Hallo trendliefhebbers,

Vandaag mijn tweede bericht die de zorgt van onze vijftigplussers omvat. Zoals eerder verteld gaat het door op de megatrend Senior Vitality
. Als je Senior Vitality letterlijk vertaal kom je op de betekenis, vijftigplussers zijn een steeds groter groeiende groep mensen in onze samenleving en vragen dan ook een bepaalde aanpak. Onder de megatrend Senior Vitality worden de verschillende benaderingsmogelijkheden gezien die zijn gericht op de vijftigplussers. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat het gaat om een grote groep tussen de 50 en 90 die je onmogelijk over een kant kunt scheren, er zijn dus meer sub doelgroepen in deze groep.

Wat heb ik gevonden?
De titel hierboven is een beetje misleidend. Ik het het niet gevonden, maar bedacht het me toen ik wilde gaan zoeken. Wie de afgelopen maanden het nieuws een beetje gevolgd heeft kan mij ook vertellen dat de zorgverzekeringsinstellingen bezig zijn om de zorg van Nederland te verbeteren. De achterliggende gedachte is dat mensen best verder willen reizen als ze daar betere zorg kunnen krijgen. Daar is vooral CZ mee begonnen. Ze hebben een lijst gepubliceerd met 'goede', 'aardige' en 'slechte' ziekenhuizen.Dit is niet alles de regering is hier verder gegaan door te zeggen dat bepaalde
ziekenhuizen een operatie niet mogen uitvoeren als ze niet over een landelijk vastgesteld minimum aantal operaties komen. Zo hopen de zorgverzekeringsinstellingen en de regering om de zorg beter te maken, door de ziekenhuizen te specialiseren op een aantal operaties, in plaats van alles.

Waarom hoort het bij Senior Vitality?
Ik vind dat dit bij Senior Vitality past omdat door de verbeterde zorg oudere die gezondheidsklachten hebben op deze manier beter worden geholpen. Als men beter word geholpen kan men ouder worden of een beter leven hebben, omdat ze bijvoorbeeld niet de hele dag hulp nodig hebben. Het voordeel van deze ontwikkeling is dat niet alleen de vijftigplussers hier profijt van hebben. Iedereen binnen Nederland kan nu beter geholpen worden door de meer specialistische aanpak.

Wat is het toekomstpotentieel?
Ik denk dat het toekomstpotentieel hoog is omdat het nog niet helemaal geïmplementeerd is, de ziekenhuizen zijn soms nog moeilijk aan het doen.
Als dit helemaal geïmplementeerd is denk ik dat de zorg in Nederland vooruit gaat en op ten duur de kosten omlaag. Secundaire gevolgen kunnen zijn dat het ziekteverzuim bij bedrijven omlaag gaan, omdat ze een keer heel goed worden geholpen in plaats van 2 of 3 keer gewoon goed.

Wat vind ik ervan?
Ik vind de ontwikkeling goed, ik sluit me aan achter de de gedachte van de zorgverzekeringsinstellingen. Ik wil best verder reizen als dat betekend dat ik beter word geholpen, dus ik vind het een zeer inventieve ontwikkeling. Het is eigenlijk een logische stap, maar waar wel nog een heleboel voor gedaan moet worden.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en uitnodigen om te reageren.

Bron:
http://www.nu.nl/binnenland/2632710/vijf-ziekenhuizen-zwarte-lijst-cz.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten