woensdag 19 oktober 2011

Sporten in Tynaarlo

Hallo lezers,

Vandaag de twee laatste voor de megatrend Senior Vitality publiceren. Dit bericht valt onder het kopje vrije tijd van onze 50plussers. Als je
Senior Vitality letterlijk vertaal kom je op de betekenis. Vijftigplussers zijn een steeds groter groeiende groep mensen in onze samenleving en vragen dan ook een bepaalde aanpak. Onder de megatrend Senior Vitality worden de verschillende benaderingsmogelijkheden gezien die zijn gericht op de vijftigplussers. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat het gaat om een grote groep tussen de 50 en 90 jaar die je onmogelijk over een kant kunt scheren, er zijn dus meer sub doelgroepen te vinden.

Wat heb ik gevonden?
Stel je voor je bent een 50+ en wilt graag gaan sporten, maar je hebt geen flauw idee wat, hoe en waar je het moet doen. Hier heeft gemeente Tynaarlo, in de provincie Groningen, heel goed op ingespeeld. Gemeente Tynaarlo heeft zich een doel gesteld waarbij ze de 50+ een handvat proberen te geven. Het doel hiervan is de senioren goed te kunnen verwijzen naar geschikte sport- of beweegactiviteiten in de buurt. Hiervoor zijn alle gegevens gebundeld in een Fitwijzer. In de Fitwijzer staat een uitgebreid en gevarieerd sport- en beweegaanbod voor senioren in onze gemeente. Sportaanbieders hebben weer de mogelijkheid gehad om hun sportaanbod in beeld te brengen. Deze Fitwijzer voor dit sportseizoen is alweer de vierde uitgave.

Waarom hoort dit bij Senior Vitality?
Ik vind dat dit bij Senior Vitality hoort omdat het inspeelt op twee aspecten voor vijftigplussers. Ten eerste is het voor de gezondheid en bewegelijkheid van de ouderen zeer positief. Zo kunnen ze aan de hand van de Fitwijzer uitzoeken waar ze het beste bepaalde sportactiviteiten kunnen uitvoeren. Daarnaast zorgt deze aanpak er ook voor dat de vijftigplussers direct worden aangesproken en niet via, via er achter moeten komen. Het speelt dus echt in op de plaatselijke behoefte van de vijftigplussers.

Wat is het toekomstpotentieel?
Stel dit initiatief komt goed aan bij de wonende vijftigplussers, dan denk ik dat het toekomstpotentieel heel groot is, men kan namelijk in meerdere steden dit toepassen waar dan meer ouderen gebruik van kunnen maken.

Wat vind ik ervan?
Ik vind het een uitstekend initiatief. Voornamelijk voor de aanpak, het is heel positief, persoonlijk en duidelijk van aard. Dit zorgt ervoor dat
iedereen het kan gebruiken, zonder dat er echt uitleg bij te pas hoeft te komen. Ik hoop dat deze initiatieven verder in het land ook worden toegepast en zo een grotere groep word benaderd.

Ik wil weer iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en oproepen om te reageren.

Bronnen:
http://www.naarzuidlaren.nl/?e=572\
De Fitwijzer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten