vrijdag 14 oktober 2011

Skiken

Hallo trendliefhebbers,

Vandaag ook mijn derde bericht over de megatrend Senior Vitality. Hieronder verstaan we vijftigplussers, wat een steeds groter groeiende groep
binnen onze samenleving is aan het worden. Ze vragen dan ook een bepaalde aanpak. Onder de megatrend Senior Vitality worden de verschillende benaderingsmogelijkheden gezien die zijn gericht op de vijftigplussers. een belangrijke kanttekening hierbij is dat het gaat om een grote groep tussen de 50 en 90 jaar zijn, die je onmogelijk over een kant kunt scheren.

Wat heb ik gevonden?
Ik was aan het zoeken naar vrije tijd bestedingen voor vijftigplussers en kwam op een gegeven moment een nieuwe vorm sport tegen, skiken. Vanuit Oostenrijk is een nieuwe rage op sportgebied komen overwaaien: skiken. Skiken is een combinatie van skaten, langlaufen (de langlauftechniek) en Biken (vanwege de luchtbanden en de remtechniek). Met de skiken kun je op zowel verharde als onverharde wegen skaten (dus skiken!). Bovendien is skiken veilig door het remsysteem waarmee u vrijwel direct stilstaat. De meeste skikers kom je tegen op
landwegen en bospaden.

Waarom hoort het bij Senior Vitality?
Ik vind dat het bij Senior Vitality past omdat het gaat om een geheel nieuwe manier is om gezond bezig te zijn, buiten te zijn en van de natuur te genieten. Door de veilige remmen kan eigenlijk iedereen op deze skiken zich uitleven. Daarnaast zorgt het product voor enige vrijheid. Je kunt namelijk zelf weten hoe snel je gaat met wie je gaat en waar je gaat. Het is dus een product dat voor de hele groep vijftigplussers kan worden gedaan, al is het niet aan te raden om als hoogbejaarde mee te doen.

Wat is het toekomstpotentieel?
Het toekomst potentieel van dit product is vrij laag, vooral omdat het eigenlijk al een product is wat je moeilijk kunt veranderen zonder naar naar een step, skateboard, longboard of skeelers te gaan. Dus volgens mij zit hier geen of heel weinig toekomstpotentieel in.

Wat vind ik ervan?
Ik vind het idee er achter vrij interessant, vooral als je kijkt welke sporten je combineert. Normaal gezien vind ik die sporten niets aan, maar lijkt mij wel interessant. De oudere generatie kan dit ook in groepsverband doen, zoals ook te zien is op een foto. Het is een manier om op je gezondheid te letten, van de natuur te genieten en te socialiseren. En voor de oudere om zijn/ haar vrije tijd in te delen.

Ik hoop dat iedereen het interessant vond en nodig u wederom uit om te reageren.

Bronnen:
http://www.senioren.nl/2011/10/skiken-de-nieuwste-sporttrend/
http://www.skiken.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten