zondag 27 november 2011

Leeftijdsbewust personeelsbeleid

Hallo trendvolgers,

Vandaag ook mijn laatste ontwikkeling op het gebied van HRM. Ik ben gaan zoeken naar deze laatste mogelijkheid en ben op een webpagina terecht gekomen waar een verhaal stond over het leeftijdsbewust personeelsbeleid. Toen ik het las dacht ik 'o ja, natuurlijk' en daarom wil ik dit als mijn laatste
trend aan jullie presenteren.

Wat staat er over leeftijdsbewust personeelsbeleid?
Niet alleen nieuwe medewerkers werven wordt moeilijker. Ook het behouden van bestaande krachten wordt minder eenvoudig, zo is de verwachting. Momenteel geeft slechts een op de tien (9%) HRM-professionals aan moeite te hebben medewerkers vast te houden. Voor 2011 verwachten twee keer zoveel (21%) P&O’ers hier problemen mee te ondervinden. Deze indicatie zal in 2012 alleen maar verder toenemen.

De verwachte krapte op de arbeidsmarkt maakt dat personeelsfunctionarissen steeds meer belang hechten aan leeftijdsbewust personeelsbeleid. Gaf in 2009 minder dan een op de tien (8%) aan dit een belangrijk beleidsthema te vinden, in 2010 is dat gestegen tot bijna een kwart (23%). Een iets groter aantal (26%) verwacht dat leeftijdsbewust personeelsbeleid ook in 2011 een belangrijk thema is. HRM-medewerkers en verantwoordelijken denken zich in 2011 voornamelijk bezig te houden met het vasthouden van bestaande medewerkers en het werven van nieuw personeel. Talent development (57%), arbeidsmarktcommunicatie (38%) en opleidingsbeleid (29%) zijn de belangrijkste beleidsthema’s van 2011.

Wat kan je hiermee?
U zult zich inmiddels wel afvragen in hoeverre je hier wat aan hebt. Uit de cijfers kunt u halen dat de vergrijzing, het effect heeft iedereen inmiddels wel gemerkt, inderdaad een groot effect heeft op het HR beleid. Daarnaast staat dan het grootste gedeelde van de tijd uit moet gaan aan talant development, oftewel het werven en ontwikkelen van talent binnen de organisatie. Daarnaast staat erbij dat de meeste HR professionals denken dat de toekomstige taak gaat verschuiven van het werven en selecteren naar het vasthouden van personeel. Dit is een verandering in gedachte die organisaties, maar ook werknemers zelf zich moeten realiseren en misschien wel eerder op moet inspringen.

Tegenwoordig zullen veel bedrijven enige vorm van talant management erin hebben zitten, maar mocht dit niet het geval zijn is het van zeer groot belang om hier eens aandacht aan te gaan besteden. Opleidingsbeleid en arbeidscommunicatie zullen in de toekomst steeds meer van belang gaan worden omdat medewerker eigenlijk meer en meer werkgelegenheid krijgen. ER zullen in verhouding minder werknemer zijn t.o.v. de arbeidsplaatsen. Daarom dient men ervoor te zorgen dat de huidige medewerkers moeilijker afscheid kunnen nemen. Dit heeft helaas ook het gevolg dat de bevolking af moet van het idee 'niet lang dat vijf jaar op een functie'.

Ik hoop dat u door het lezen aan het denken bent gezet en wil u ook uitnodigen om uw mening hierover achter te laten.

zaterdag 26 november 2011

Het nieuwe werken

Hallo trendliefhebbers,

Zoals belooft mijn tweede major gerelateerde trendvondst. Ik ga vandaag in op een concept/ methode die al heel veel word gebruikt en ik ook al heb behandeld in de voorgaande berichten. Ik heb het hier dan ook over ‘het nieuwe werken’.

Wat is het nieuwe werken:
Het nieuwe werken (HNW of Werken 2.0) kan omschreven worden als het plaats- en tijdonafhankelijk uitvoeren van kantoorwerkzaamheden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van mobiele technologie zoals laptop, smart Phone, GPRS en Web 2.0.
HNW geeft de medewerker de mogelijkheid om op andere plekken (bijv. thuis of onderweg) te werken dan op het traditionele kantoor. Voor de werkgever betekent dit dat er minder werkplekken nodig zijn waardoor HNW voor de werkgever besparingen oplevert. Dit komt deels overeen met een van de vijf eerder besproken megatrends, ik heb het dan ook over de megatrend Urban Nomads.

Waarom hoort dit bij HRM?
Ik vind dat dit bij HRM hoort omdat je als HR medewerker goed in kan spelen op de ontwikkeling. Door dit in te voeren in het bedrijf zorg je er voor dat de medewerkers meer autonomie krijgen over het eigen werken. Dit kan tot gevolg hebben dat de medewerker beter in hun vel zitten. De trend die nu echt hoort bij het nieuwe werken zijn werkplaatsen in, voornamelijk, grote steden waar HNW- medewerkers na toe kunnen komen om te gaan werken. Deze plekken hebben computers, Wi-Fi, vergaderruimtes en vooral goede koffie. Daar komen ook mensen van andere organisaties waar je dan mee kunt netwerken.

Het geheel zorgt ervoor dat medewerkers meer en meer zelf kunnen kiezen hoe de dag in word gedeeld, de netwerkmogelijkheden zorgen vaker voor een variatie aan ideeën en perspectieven en de medewerker zelf zal zich beter gaan inzetten voor het werk omdat het meer variatie en afwisseling bevat.

Wat ik dan ook wil aanraden is als HR medewerker, maar ook als gewone medewerker, om te gaan kijken in hoeverre het nieuwe werken een aanvulling bij jou in de organisatie is. Hierbij moet je opletten dat het natuurlijk wel mogelijk is. Denk hierbij aan locatieafhankelijke werkzaamheden.

Ik hoop dat ik mensen aan het denken heb gezet en bedank u voor het lezen.

vrijdag 25 november 2011

Het E-HRM

Hallo trendliefhebbers,

We hebben deze week de opdracht gekregen om drie langdurige trends te omschrijven die te maken hebben met mijn major, in dit geval HRM & Psychologie. Vandaag hoop ik twee van de drie online te zetten.

E-HRM is een zeer breed begrip, en ook zeker een zeer langdurige trend die eigenlijk vanaf de jaren '90 al zijn intrede heeft gemaakt. Het voornaamste idee achter E-HRM is dat taken die nu nog vaker door de medewerkers onderling worden geregeld, binnenkort meer op de computer en dan vooral portals kunnen worden gedaan. Vooral dat de medewerkers zelf bepaalde acties/ veranderingen kunnen doorvoeren. Ik onderscheid hier twee verschillende soorten.

De bedrijf portals:
Vroeger, en nog te veel nu, worden de administratieve taken, zoals adreswijziging, loon, pensioen, ziekmeldingen en zo voorts,
geregeld door HRM medewerkers. Dit heeft vaak als reactie dat medewerkers veel en vooral veel te veel moeten werken aan administratieve zaken.
Er zijn natuurlijk heel veel verschillende oplossingen hiervoor, waaronder E-HRM. Ik heb dit gelezen in het boek 'E-HRM' en daarom stonden manieren beschreven hoe je E-HRM kunt toepassen. Er stond bijvoorbeeld beschreven dat je op de website van de organisatie een portal kunt ontwikkelen waarin medewerkers eigen wijzigingen, ideeën en informatie kunt opvragen. Zo kan je dingen zelf regelen, Dit heeft meerdere voordelen je haalt de middelman eruit, de medewerkers voelen zich autonomer en de HRM-medewerkers hebben minder administratieve werkzaamheden.

De E-hulp:
Het voordeel aan het bovenstaande is dat de HRM medewerkers meer tijd over hebben waardoor ze zich beter in kunnen zetten op het HRM beleid. Iets wat hiermee kan helpen is een soort online database waarin alle verschillende personeelsinstrumenten van a naar z staan beschreven. Je zou dan ervoor kunnen kiezen om bepaalde kenmerken hieraan te koppelen waardoor het makkelijker word om te kiezen wel personeelsinstrument het beste past bij de situatie.
Een ander voordeel aan deze methode is dat medewerkers ook kunnen kijken wat een bepaalde personeelsinstrumenten inhoud en hoe je daarmee kunt omgaan. Zo word het ‘onbekende’ minder.

En verder…
Wat ik nu bedoel is heel simpel. Je kunt E-HRM inzetten om zo jouw personeelsbeleid makkelijker te laten lopen. De trend rondom het fenomeen is eigenlijk gemakkelijk te lokaliseren. Alles gaat steeds makkelijker en sneller automatiseren waar het HRM ook niet op achter moet blijven.
Mijn aanbeveling/ advies voor elke organisatie is dan ook om uit te zoeken hoe E-HRM in jouw bedrijf positieve effecten kan hebben.

zaterdag 19 november 2011

Park Lunchroom

Goedemiddag trendliefhebbers,

Het tweede deel van de opdracht was dat ik naar een voor mij onbekende plaats ging, me daar ging zitten en vervolgens alles opschrijven wat ik hoor, ruik, zie en proef.

Park Lunchroom is te vinden in Roermond, ik ben vaker ernaast gelopen, maar nooit heb ik echt de tijd genomen om daadwerkelijk naar binnen te lopen. Ik ben naar binnen gelopen en het viel me meteen op dat het een vrij 'duffe' geur hing, tot dat ik bij de kassa kwam waar een duidelijke koffie geur hing. Ik heb koffie besteld en ben vervolgens in de hoek gaan zitten. Vanuit daar kon ik naar onder kijken en het café zelf in kijken.

Het was niet echt druk, ik ging zitten op het moment dat een ouder stel wegliep. Na een minuutje of twee liepen drie mensen naar binnen enliepen vrij direct door naar de toiletten. De twee dames liepen naar binnen en de man heeft een minuut of vijf staan wachten. In de tussentijd liep een vrouw naar binnen die een koffie kocht en vervolgens in de buurt van de kassa is gaan zitten. Twee minuten laten kwam er een andere vrouw binnen die een cola kocht en vervolgens aan de grootste tafel in de lunchroom is gaan zitten. De laatste die in binnen was gekomen was een man die zich aan de rand van de lunchroom is gaan zitten. Hij was aan het twijfelen waar hij zou zitten maar is uiteindelijk zo gaan zitten om de tv's die aan de muur hangen te zien. De caissière/ ober bracht naar de twee eerdergenoemde klanten eten en zette vervolgens de tafels/ stoelen goed.

Buiten de lunchroom vond niet veel meer plaats dan mensen die de blokker/ mediamarkt/ sport winkel in en uitliepen.
In de lunchroom was radio 538 te horen en natuurlijk de mensen die tegen elkaar aan het praten waren. De koffie was duidelijk Douwe Egberts. Voor de rest heb in niet aan dingen lopen proeven, omdat ik dit niet nodig vond.

Ik hoop dat het interessant was, en mensen dit aan het denken zet om zelf eens beter te gaan kijken naar bepaalde situaties.

Gevoel hunt in Weert

Hallo trendlezers,

Deze week hebben wij een nieuwe vorm van opdracht gekregen. We mochten naar een stad gaan om daar drie foto's te maken van dingen die mij opvalt. Hierbij moeten wij beschrijven wat ons gevoel is en waarom wij dit gekozen hebben. Later vandaag komt nog een ander deel van de opdracht.

1. ALS reclame
Ik had ze al eerder gezien, maar vond ze nu wel passend. Het gaat om een poster waar je iemand op ziet. Als opschrift staat het volgende erbij: 'Als je dit leest ben ik al overleden. Ik vond dit een zeer confronterende poster die je niet één, twee, drie zou verwachten op een station. Ik krijg bij de poster het gevoel dat er een vorm van druk/ schuldgevoel word geuit tegenover de lezer.
2. Facebook actie
Ik liep door het munt winkelcentra en kwam langs een winkel waar een actie stond. 'Friend ons op en krijg 15 procent korting. Dit is de tweede foto, het is niet zo goed te zien, maar het staat er wel op. Deze actie vind je vaker terug op het internet, maar eigenlijk nooit daadwerkelijk in de 'echte wereld'. Ik kreeg het gevoel erbij dat de winkels steeds meer zich gaan verweven met sociale media als Facebook.

3. De 3D shampoo
Het is niet heel raar, maar opvallen was het zeker. in de reclame van een kapper stond een shampoo vorm waarin duidelijk de 3D effecten stond beschreven. Ik moet zeggen dat je het fenomeen van 3D steeds vaker terug ziet komen, maar in een kapperszaak heb ik dit nog nooit gezien. Voornamelijk omdat het meestal wel de bedoeling was voor shampoo om een goed effect te creëren. Ik kreeg dan ook een gevoel
hierbij dat de winkeliers meer en meer proberen om een product te verkopen. Hierbij gebruiken ze begrippen die in eerste instantie hier niet bij horen.

IK hoop dat iedereen heeft genoten van mijn coolhunts gebaseerd op mijn gevoel. Ik wil iedereen bedanken voor het lezen en natuurlijk uitnodigen om ook het tweede deel van de opdracht te lezen.

donderdag 10 november 2011

Het einde

Hallo trendliefhebbers,

Het is al een tijdje geleden, maar morgen moeten wij het blog af hebben.
Ik wil jullie bij deze bedanken voor het lezen van mijn blog en het reageren op het blog.
Nu en dan zal ik nog een bericht posten, maar dit zal niet wekelijks zijn.

Nogmaals bedankt.

Jorick

woensdag 19 oktober 2011

Mini Green Power Generator

Hallo trendliefhebbers,

Vandaag word de megatrend Eco cool besproken in mijn blog, omdat ik meerdere tegelijkertijd ga publiceren kunt u in het vorige bericht teruglezen
wat Eco Cool inhoud, heel in het kort zijn het manieren om duurzaamheid in bedrijven en de samenleving te implementeren.

Wat heb ik gevonden?
Ook mijn laatste voorbeeld heeft te maken met persoonlijke duurzaamheid. In eerste instantie zou je zeggen dit is een mini ventilator, maar ik zeg u dat dat het niet is. Het is een kleine windmolen die jouw oplaadbare batterijen oplaad voor gebruik. Je zet het ergens vast in de wind en laat het je batterij opladen. Het is een gadget die je thuis neer kunt zetten en eigenlijk altijd wel werkt. Bijvoorbeeld voor een open raam of net buiten.

Waarom hoort het bij Eco Cool?
Ik vind dat het bij Eco Cool hoort omdat het gebruikt maakt van een natuurlijk beschikbare bron, wind. De gebruiksmogelijkheden zijn natuurlijk klein, maar zoals ze zeggen alle kleine beetje helpen. Daarnaast is het niet belachelijk duur en kost het je geen batterijen meer, Het zal misschien iets langer duren dan een gewone batterij oplader, maar als je het 's nachts aanzet zal het de volgende ochtend wel klaar zijn.

Wat is het toekomstpotentieel?
Het toekomstpotentieel is eigenlijk het zelfde als bij de Sun Jar. je kunt het vergroten en misschien kan je dan je wekker of lamp er mee opladen/
van energie voorzien. Ik denk dat het niet lang meer gaat duren voor dat het normaler word om kleine windmolens aan je raam vast te maken op de zelfde manier dat nu satellietschotels vast staan geschroefd. Het zal dan zeker niet de energievraag helemaal op zich nemen, maar een gedeelte zal vast wel lukken.

Wat vind ik ervan?
Zo als u misschien er wel uit haalt vind ik het een zeel vindingrijk idee. Het is goed vormgegeven en is ook nog eens duurzaam. De prijs zal ongeveer het zelfde zijn als een gewone oplader en ook hier kan je weer bij zeggen dat je aan duurzaamheid meedoet. Tevens ligt hier ook weer het probleem dat mensen niet denken nu is het klaar.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en natuurlijk weer uitnodigen om te reageren.bedanken

Bronnen:
http://sclick.net/cool-gadgets/latest-cool-gadgets-latest-mini-kin-green-power-generator-let-s-you-harvest-wind-power-for-your-gadgets-coolest-new-electronic-technology-gadgets-blog.html
http://www.ecofriend.com/entry/eco-gadget-wind-powered-music-with-mini-kin-green-generator/

Sun jar

Hallo trendliefhebbers,

Vandaag word de megatrend Eco cool besproken in mijn blog, omdat ik meerdere tegelijkertijd ga publiceren kunt u in het vorige bericht
teruglezen wat Eco Cool inhoud, heel in het kort zijn het manieren om duurzaamheid in bedrijven en de samenleving te implementeren.

Wat heb ik gevonden?
Stel je voor je wilt graag duurzaam leven maar wilt niet dure zonnecellen gaan kopen. Er is daar gelukkig een goedkope oplossing voor de Sun jar. De Sun Jar wekpot zet je op uw vensterbank, in de zon en hij zal zich opladen. De Sun Jar "ziet" dat het donker wordt door middel van een sensor en zal zichzelf dan aanschakelen. Het opgespaarde zonlicht van overdag wordt nu 's avonds gebruikt om een zacht blauw of rood licht uit te stralen. Een laagvoltage lamp wordt gevoed door de opgespaarde energie. Het is dus een lamp die op zonne-energie zorgt voor een ligt in het donker.

Waarom hoort het bij Eco Cool?
Ik vind dat het hoort bij Eco Cool omdat het zelfvoorzienend is en niet al te duur. De ontwikkeling zorgt ervoor dat mensen ook in het klein kunnen zorgen voor een duurzaam resultaat. Ik moet toegeven dat het alleen niet veel zin heeft, maar stel 10.000 mensen kiezen ervoor om dit te gebruiken, dan denk ik dat het verschil wel zeker merkbaar is.

Wat is het toekomstpotentieel?
Ik vind het toekomstpotentieel van dit vrij laag, waar men eventueel aan kan denken is om dit te vergroten en zo ook andere toepassingen ervoor te geven. Zo'n klein lampje heb je inderdaad bij het lezen wat aan, maar daar houd het op. Als je het vergroot zouden er ook andere
toepassingen voor te vinden zijn.

Wat vind ik ervan?
Ik moet zeggen dat ik het een logische stap vind in het queste naar duurzaamheid. Mensen hebben niet allemaal evenveel geld en dit is een goedkoop alternatief op zonnecellen. Want dit zal ongeveer even duur zijn als een gewone leeslamp. Daarom vind ik het een goede ontwikkeling voor onze samenleving, het is goedkoop, duurzaam en zorgt er ook voor dat men kan zeggen: "Duurzaamheid, jazeker doe ik daar aan mee". Daar ligt ook het nadeel, men kan dit zien als voldoende en dat is het natuurlijk niet.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en natuurlijk weer uitnodigen om te reageren.

Bronnen:
http://www.bestelkado.nl/cadeau_kado_6816/sun-jar-zonnewekpot-blauw-actie.html?gclid=ck7li9nx9kscfyqm3goduldgzg
http://www.suck.uk.com/products/sunjar/

Het nieuwe Apple hoofdkantoor

Hallo trendliefhebbers,

Vandaag word de megatrend Eco cool besproken in mijn blog, omdat ik meerdere tegelijkertijd ga publiceren kunt u in het vorige bericht
teruglezen wat Eco Cool inhoud, heel in het kort zijn het manieren om duurzaamheid in bedrijven en de samenleving te implementeren.

Wat heb ik gevonden?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik het derde voorbeeld niet zelf heb gevonden, maar mij het herinnerde van een hoorcollege. Het gaat om het nieuwe hoofdkantoor van de het bedrijf Apple. Het ontwerp van dit nieuwe hoofdkantoor van Apple laat een ruimteschipachtige campus zien waar geen enkel stuk in een rechte lijn verloopt. Zelfs de ramen zijn gebogen. Nu is het ontwerp en omgeving, volledig groen, al speciaal, maar daarnaast gaat de campus zijn eigen energie opwekken door middel van wind en zonne-energie. De energie die de campus niet meer nodig
heeft kunnen dan verkopen aan de stad om zo ook nog een soort energie leverancier te zijn.

Waarom hoort het bij Eco Cool?
Ik vind dat het bij Eco cool hoort omdat het ontwerp van de nieuwe campus twee voor mij belangrijke aspecten aanslaat. Ten eerste is het een zeer ecologisch ontwerp, door de vorm en hoeveelheid groen zorgt Apple ervoor dat het een prettig ogend geheel word. Zo kan de campus ook een soort park worden voor de inwoners. Ten tweede is het nieuwe ontwerp volledig zelf opwekkend en daarom ook duurzaam. Het heeft geen energie meer nodig van derde en zorgt voor duurzame energieopwekking, daarnaast zorgt deze ontwikkeling ook voor uitbreiding van de groene stroom productie. Apple verkoopt namelijk dat wat ze niet nodig hebben.

Wat is het toekomstpotentieel?
Het toekomstpotentieel voor dit ontwerp is laag, omdat het eigenlijk al optimaal ontworpen is, maar als Apple laat zien dat het een zeer goed

werkend geheel is, kan dit andere bedrijven overhalen om ook soortgelijke ontwikkelingen in gang te zetten. Apple speelt hier een soort voorloper en moet, naar mijn mening, er ook voor zorgen dat het goed lukt.

Wat vind ik ervan?
Hier kan ik kort zijn, ik vind het ontwerp mooi, praktisch, origineel en duurzaam. Alleen maar goede aspecten die passen bij Eco Cool.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en natuurlijk weer uitnodigen om te reageren. Als extraatje de aankondiging van Steve Jobs himself. R,I.P.


Bronnen:
http://nieuwsuit.com/2011/nieuw-hoofdkantoor-apple/
http://www.emerce.nl/nieuws/ontwerp-nieuwbouw-hoofdkantoor-apple-gelekt

Cool in Tilburg

Hallo trendliefhebbers,

Vandaag word de megatrend Eco cool besproken in mijn blog, omdat ik meerdere tegelijkertijd ga publiceren kunt u in het vorige bericht

teruglezen wat Eco Cool inhoud, heel in het kort zijn het manieren om duurzaamheid in bedrijven en de samenleving te implementeren.

Wat heb ik gevonden?
Ik was deze week naar Tilburg gegaan om te gaan coolhunten toen ik opeens op een plein terecht kwam waar smalle strepen van gras in het ontwerp verwerkt waren. Dit zorgde ervoor dat het geheel er veel groener uitzag dan andere gebieden in Tilburg. Ik moet zeggen dat dit een vrij makkelijke en goedkope manier is om groen in de stad te verwerken, maar is een stap in de goede richting en zal zeker positief worden ervaren door de bewoners.

Waarom hoort het bij Eco Cool?
Ik vind dat het bij Eco Cool hoort omdat het een implementatie is van groen in de gewoon stenen stad. Ik geef toe dat het nog heel minimalistisch is, maar in een stad die al vrij vol is gebouwd is het wel een originele en mooi ogende oplossing vergeleken met andere mogelijkheden.

Wat is het toekomstpotentieel?
Ik denk dat het toekomstpotentieel niet hoger kan. De steden kunnen moeilijker minder dan dit doen, behalve als ze niets doen, dus dit is een stap in de goede richting. Deze stap moet je als stad dan ook zeker blijven zetten. Ik was aan het denken op de terugweg en kwam tot het volgende scenario. Steden waar zo'n strepen van gras overal verwerkt zijn, langs de stoepranden, in pleinen en andere plaatsen. Het vraagt weinig onderhoud, hoogstens een keer per jaar met de maaimachine eroverheen. Ik weet niet in hoeverre dit haalbaar is, maar zal wel een leuk gezicht zijn.



Wat vind ik ervan?
Zo als u misschien wel uit het bovenstaande haalt, vind ik het een minimalistische oplossing waar wel veel potentieel in zit. Ik vind het een mooi ogend geheel, waar groen in verwerkt is samen met water en andere aspecten. Binnen het plein werkt het geheel goed, dus de architect/ ontwerper heeft goed werk geleverd.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en natuurlijk weer uitnodigen om te reageren.

Bosco Verticale

Goede middag trendliefhebbers,

Deze week komen vijf voorbeelden aanbod met als megatrend Eco Cool. Onder Eco cool verstaan we verschillende manieren
waarop mensen, bedrijven en de samenleving omgaat met duurzaamheid. De simpelste voorbeelden zijn bedrijven die overstappen op groene stroom en het productieproces minder schadelijk maakt. Jammer genoeg doen de meeste bedrijven dit als nood, meestal omdat de klant hierna vraagt. Voor een betere toekomst moeten wij eigenlijk bedrijven hebben die deze stappen uit zichzelf maken.

Wat heb ik gevonden?
Ik moet eerlijk zijn, ik wilde eerst een persoonlijke vondst publiceren, maar ik kwam langs dit ontwerp en vond het echt te gek. Ik ben iemand die graag tijdens een drukke week even de natuur in wil, maar stel je woont in een grote stad als Milaan. Er zullen wel parken zijn, maar dat is misschien wel niet genoeg. Stefano Boeri kwam met een oplossing, een verticaal bos. Het is eigenlijk letterlijk hoe het hier staat, en is een gebouw, 110 meter hoog en 76 meter breed, waar bomen, struiken, gras en andere groene ideeën op verwerkt zijn, het is een bos dat verticaal de lucht in gaat. Het bos zou op deze manier een oppervlakte hebben van 64373.76 vierkante kilometer.

Waarom hoort het bij Eco Cool?
Ik vind het Eco Cool passen, omdat het twee verschillende fronten van het probleem aanpakt. Het zo'n groot gebied is midden in de stad, dat het de vervuiling deels tegen gaat en waarschijnlijk een positief effect heeft op de psychische en mentale gezondheid van de inwoners. Daarnaast zorgt het geheeld voor een groene blik en neemt in verhouding weinig plaats in beslag. Jammer genoeg is het project nog niet uitgevoerd, wel deels, maar moet in de toekomst wel gerealiseerd worden. Kortom is het een project dat echt de toekomst van een stad kan veranderen, met duurzame resultaten.

Wat is het toekomstpotentieel?
Ik denk dat het vrij vanzelfsprekend is. Het idee is echt cool, origineel en prettig voor het oog. Kortom lijkt het een verbetering voor elke grote stad waar ook ter wereld. Ik denk dat als het eenmaal ergens gerealiseerd is meerdere steden snel zullen volgen door de grote voordelen dat zo'n 'gebouw' heeft.

Wat vind ik ervan?
Ik vind het een echt vet idee, dit is een van de weinige voorbeelden waar ik echt dacht 'wow dit is cool'. Het idee is praktisch, groen, goed voor de gezondheid, relatief weinig plaats op nemend en ook nog eens mooi voor het oog. De enige nadelen die ik er uit zou kunnen halen is dat het wel water nodig heeft, want ik denk niet dat er genoeg regen valt om een verticaal bos te drinken te geven, echter zijn hier door het ontwerp makkelijk oplossingen voor te bedenken. Bijvoorbeeld een sprinkler systeem inbouwen.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog, als jij nu zo'n duidelijk en origineel idee hebt moet je het vooral laten weten.

Als extraatje een filmpje over een climate scientist die ik tegenkwam en jullie niet wilde onthouden. Het heeft hier niets mee te maken, maar is wel leuk.


Bronnen:
http://www.porta-nuova.com/en/players/architect/boeri-studio/
http://www.ecofriend.com/entry/green-megastructures-bosco-verticale/

Get Go Golf Ball Retriever

Hallo lezers,

Vandaag het laatste bericht met als onderwerp de megatrend Senior Vitality. Dit bericht valt onder het kopje techniek/ vrije tijd. Als je
Senior Vitality letterlijk vertaal kom je op de betekenis. Vijftigplussers zijn een steeds groter groeiende groep mensen in onze samenleving en vragen dan ook een bepaalde aanpak. Onder de megatrend Senior Vitality worden de verschillende benaderingsmogelijkheden gezien die zijn gericht op de vijftigplussers. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat het gaat om een grote groep tussen de 50 en 90 jaar, die je onmogelijk over een kant kunt scheren, er zijn dus meer sub groepen hierbinnen.

Wat heb ik gevonden?
Oké, ik geef toe dat het een vooroordeel is, maar ouderen doen het vaak, golven. Wat ik gevonden heb is een zeer logische ontwikkeling, waarbij iedereen zich zou afvragen waarom heb ik het niet bedacht. Van de mensen die golven zijn vast mensen die vaak last hebben van de rug, of waarbij het gewoon wat stroever gaat. Voor die mensen hebben wij de Get Go Golf Ball Retriever, een stok met een soort zuignap die de bal vastpakt zodat je niet door de knieën/ rug hoeft om de bal te pakken. Het is een simpele oplossing om het golven plezieriger te maken.

Waarom hoort het bij Senior Vitality?
Ik vind dat het bij Senior Vitality hoort omdat het een simpel ontwerp is. Hierdoor zullen oudere minder vaak door de knieën hoeven te gaan, bij het spelen van een potje golf. Dit maakt het spelletje leuker en ook nog makkelijker. Daarnaast kan het ook gebruikt worden voor mensen die een slechte rug hebben of gewoon echt lui zijn.

Wat is het toekomstpotentieel?
Nee, simpelweg, ik denk niet dat de Get Go Golf Ball Retriever toekomstpotentieel heeft. Wat je er van kan maken is er al en daarom kan je ook niet doorontwikkelen. Voor ouderen die het willen/ nodig hebben is het een goede ontwikkeling, maar verder kan je er vrij weinig mee. Het blijft een makkelijkere manier om de bal op te pakken.

Wat vind ik ervan?
Ik vind het wel goed voor de mensen die het echt nodig hebben. Echter vind ik het een vrij simpel idee en zie ik de toegevoegde waarde er niet van. Als mensen het echt nodig hebben dan begrijp ik het, maar meer zie ik er ook niet in.

Ik wil weer iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en wederom uitnodigen om jouw mening te geven.

Bronnen:
http://www.designbuzz.com/entry/innovative-golf-gadgets-enhance-experience/
http://www.strangenewproducts.com/2005/12/getgo-golf-ball-retriever.html

Sporten in Tynaarlo

Hallo lezers,

Vandaag de twee laatste voor de megatrend Senior Vitality publiceren. Dit bericht valt onder het kopje vrije tijd van onze 50plussers. Als je
Senior Vitality letterlijk vertaal kom je op de betekenis. Vijftigplussers zijn een steeds groter groeiende groep mensen in onze samenleving en vragen dan ook een bepaalde aanpak. Onder de megatrend Senior Vitality worden de verschillende benaderingsmogelijkheden gezien die zijn gericht op de vijftigplussers. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat het gaat om een grote groep tussen de 50 en 90 jaar die je onmogelijk over een kant kunt scheren, er zijn dus meer sub doelgroepen te vinden.

Wat heb ik gevonden?
Stel je voor je bent een 50+ en wilt graag gaan sporten, maar je hebt geen flauw idee wat, hoe en waar je het moet doen. Hier heeft gemeente Tynaarlo, in de provincie Groningen, heel goed op ingespeeld. Gemeente Tynaarlo heeft zich een doel gesteld waarbij ze de 50+ een handvat proberen te geven. Het doel hiervan is de senioren goed te kunnen verwijzen naar geschikte sport- of beweegactiviteiten in de buurt. Hiervoor zijn alle gegevens gebundeld in een Fitwijzer. In de Fitwijzer staat een uitgebreid en gevarieerd sport- en beweegaanbod voor senioren in onze gemeente. Sportaanbieders hebben weer de mogelijkheid gehad om hun sportaanbod in beeld te brengen. Deze Fitwijzer voor dit sportseizoen is alweer de vierde uitgave.

Waarom hoort dit bij Senior Vitality?
Ik vind dat dit bij Senior Vitality hoort omdat het inspeelt op twee aspecten voor vijftigplussers. Ten eerste is het voor de gezondheid en bewegelijkheid van de ouderen zeer positief. Zo kunnen ze aan de hand van de Fitwijzer uitzoeken waar ze het beste bepaalde sportactiviteiten kunnen uitvoeren. Daarnaast zorgt deze aanpak er ook voor dat de vijftigplussers direct worden aangesproken en niet via, via er achter moeten komen. Het speelt dus echt in op de plaatselijke behoefte van de vijftigplussers.

Wat is het toekomstpotentieel?
Stel dit initiatief komt goed aan bij de wonende vijftigplussers, dan denk ik dat het toekomstpotentieel heel groot is, men kan namelijk in meerdere steden dit toepassen waar dan meer ouderen gebruik van kunnen maken.

Wat vind ik ervan?
Ik vind het een uitstekend initiatief. Voornamelijk voor de aanpak, het is heel positief, persoonlijk en duidelijk van aard. Dit zorgt ervoor dat
iedereen het kan gebruiken, zonder dat er echt uitleg bij te pas hoeft te komen. Ik hoop dat deze initiatieven verder in het land ook worden toegepast en zo een grotere groep word benaderd.

Ik wil weer iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en oproepen om te reageren.

Bronnen:
http://www.naarzuidlaren.nl/?e=572\
De Fitwijzer

vrijdag 14 oktober 2011

Zorg 2.0

Hallo trendliefhebbers,

Vandaag mijn tweede bericht die de zorgt van onze vijftigplussers omvat. Zoals eerder verteld gaat het door op de megatrend Senior Vitality
. Als je Senior Vitality letterlijk vertaal kom je op de betekenis, vijftigplussers zijn een steeds groter groeiende groep mensen in onze samenleving en vragen dan ook een bepaalde aanpak. Onder de megatrend Senior Vitality worden de verschillende benaderingsmogelijkheden gezien die zijn gericht op de vijftigplussers. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat het gaat om een grote groep tussen de 50 en 90 die je onmogelijk over een kant kunt scheren, er zijn dus meer sub doelgroepen in deze groep.

Wat heb ik gevonden?
De titel hierboven is een beetje misleidend. Ik het het niet gevonden, maar bedacht het me toen ik wilde gaan zoeken. Wie de afgelopen maanden het nieuws een beetje gevolgd heeft kan mij ook vertellen dat de zorgverzekeringsinstellingen bezig zijn om de zorg van Nederland te verbeteren. De achterliggende gedachte is dat mensen best verder willen reizen als ze daar betere zorg kunnen krijgen. Daar is vooral CZ mee begonnen. Ze hebben een lijst gepubliceerd met 'goede', 'aardige' en 'slechte' ziekenhuizen.Dit is niet alles de regering is hier verder gegaan door te zeggen dat bepaalde
ziekenhuizen een operatie niet mogen uitvoeren als ze niet over een landelijk vastgesteld minimum aantal operaties komen. Zo hopen de zorgverzekeringsinstellingen en de regering om de zorg beter te maken, door de ziekenhuizen te specialiseren op een aantal operaties, in plaats van alles.

Waarom hoort het bij Senior Vitality?
Ik vind dat dit bij Senior Vitality past omdat door de verbeterde zorg oudere die gezondheidsklachten hebben op deze manier beter worden geholpen. Als men beter word geholpen kan men ouder worden of een beter leven hebben, omdat ze bijvoorbeeld niet de hele dag hulp nodig hebben. Het voordeel van deze ontwikkeling is dat niet alleen de vijftigplussers hier profijt van hebben. Iedereen binnen Nederland kan nu beter geholpen worden door de meer specialistische aanpak.

Wat is het toekomstpotentieel?
Ik denk dat het toekomstpotentieel hoog is omdat het nog niet helemaal geïmplementeerd is, de ziekenhuizen zijn soms nog moeilijk aan het doen.
Als dit helemaal geïmplementeerd is denk ik dat de zorg in Nederland vooruit gaat en op ten duur de kosten omlaag. Secundaire gevolgen kunnen zijn dat het ziekteverzuim bij bedrijven omlaag gaan, omdat ze een keer heel goed worden geholpen in plaats van 2 of 3 keer gewoon goed.

Wat vind ik ervan?
Ik vind de ontwikkeling goed, ik sluit me aan achter de de gedachte van de zorgverzekeringsinstellingen. Ik wil best verder reizen als dat betekend dat ik beter word geholpen, dus ik vind het een zeer inventieve ontwikkeling. Het is eigenlijk een logische stap, maar waar wel nog een heleboel voor gedaan moet worden.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en uitnodigen om te reageren.

Bron:
http://www.nu.nl/binnenland/2632710/vijf-ziekenhuizen-zwarte-lijst-cz.html

Het mannen medicijn

Goede middag dames en heren,

Vandaag ga ik de vierde Megatrend met jullie bespreken. Deze megatrend heet Senior Vitality. Als je het letterlijk vertaal kom je op
de betekenis. vijftigplussers zijn een steeds groter groeiende groep mensen in onze samenleving en vragen dan ook een bepaalde aanpak. Onder de megatrend Senior Vitality worden de verschillende benaderingsmogelijkheden gezien die zijn gericht op de vijftigplussers. een belangrijke kanttekening hierbij is dat het gaat om een grote groep tussen de 50 en 90 die je onmogelijk over een kant kunt scheren.

Ik ben deze week naar Nijmegen gegaan om te gaan coolhunten, of ik daadwerkelijk gebruik wat ik daar heb gevonden moet ik nog beslissen. De opdracht vanuit de opleiding is om drie verschillende richtingen te zoeken twee berichten gericht op de gezondheid en innovatie, twee berichten gericht naar de vrije tijd en een moet betrekking hebben op een technologische ontwikkeling, ofwel een gadget. Ik zal ter verduidelijking bij elk bericht vermelden om welk onderwerp het gaat.

Wat heb ik gevonden?
Mijn eerste bevinding richt zicht op innovatie van de zorg. Mannen boven zijn vijftigste levensjaar kunnen last krijgen van verschillende klachten, geen zin in seks, prikkelbaar en snel moe. Dit word ook wel gezien als de overgang voor mannen 'andropauze'. Tijdens deze periode
komt ook de bekende midlifecrisis. De reden van deze overgang ligt bij de vermindering van testosteron. Nu zou u misschien denken waarom doen ze gewoon niet testosteron inspuiten, echter dacht de medische wereld dat dat voor een vergrote kans tot prostaatkanker kon leiden. Dit is bestempeld als mythe na uitvoering van een onderzoek door de University College London. Nu is er dus een 'geneesmiddel' voor mannen in de overgang het toedienen van testosteron.

Waarom hoort dit bij Senior Vitality?
Ik vind dat dit bij Senior Vitality past omdat door deze oplossing mannen in hun vijftigste eigenlijk geen midlifecrisis meer hoeven te ondergaan, omdat de testosteron niveau niet veranderd hoeft er ook niets te veranderen in het leven van de man. Het past bij de zorginnovatie van Senior Vitality omdat het echt een 'opmerkelijk onderzoek' is geweest waardoor een eerder afgeschreven oplossing toch blijkt te werken.

Wat is het toekomstpotentieel?
Ik denk dat het potentieel groot is, vooral kijken naar de overgang die vrouwen nog ondergaan. Ik weet natuurlijk niet of ik dit zo
makkelijk kan zeggen, maar als je iets kan doen aan de overgang van mannen denk ik ook dat je wat kan doen aan de overgang van vrouwen. Of ik op dit gebied gelijk heb komen we de komende jaren wel te weten.

Wat vind ik ervan?
Ik vind het een heel goede ontwikkeling, want als de mannen geen last hebben van de overgang betekend dit dat ze beter kunnen blijven leven/ werken/ samenwerken wat uiteindelijk ook weer een gevolg heeft op de familie/ organisatie/ samenleving. Dat laatste voornamelijk als het in grotere getale is. Buiten het feit dat het een slimme oplossing is, lijkt het mij ook niet zo heel prijzig, voornamelijk omdat het al eerder onderzocht was en dus de mogelijkheden al bestaan.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van het blog. en wil iedereen uitnodigen om jouw mening te delen.

Bron:
http://www.nu.nl/gezondheid/2631515/mannen-overgang-veilig-behandelen-met-testosteron.html

Skiken

Hallo trendliefhebbers,

Vandaag ook mijn derde bericht over de megatrend Senior Vitality. Hieronder verstaan we vijftigplussers, wat een steeds groter groeiende groep
binnen onze samenleving is aan het worden. Ze vragen dan ook een bepaalde aanpak. Onder de megatrend Senior Vitality worden de verschillende benaderingsmogelijkheden gezien die zijn gericht op de vijftigplussers. een belangrijke kanttekening hierbij is dat het gaat om een grote groep tussen de 50 en 90 jaar zijn, die je onmogelijk over een kant kunt scheren.

Wat heb ik gevonden?
Ik was aan het zoeken naar vrije tijd bestedingen voor vijftigplussers en kwam op een gegeven moment een nieuwe vorm sport tegen, skiken. Vanuit Oostenrijk is een nieuwe rage op sportgebied komen overwaaien: skiken. Skiken is een combinatie van skaten, langlaufen (de langlauftechniek) en Biken (vanwege de luchtbanden en de remtechniek). Met de skiken kun je op zowel verharde als onverharde wegen skaten (dus skiken!). Bovendien is skiken veilig door het remsysteem waarmee u vrijwel direct stilstaat. De meeste skikers kom je tegen op
landwegen en bospaden.

Waarom hoort het bij Senior Vitality?
Ik vind dat het bij Senior Vitality past omdat het gaat om een geheel nieuwe manier is om gezond bezig te zijn, buiten te zijn en van de natuur te genieten. Door de veilige remmen kan eigenlijk iedereen op deze skiken zich uitleven. Daarnaast zorgt het product voor enige vrijheid. Je kunt namelijk zelf weten hoe snel je gaat met wie je gaat en waar je gaat. Het is dus een product dat voor de hele groep vijftigplussers kan worden gedaan, al is het niet aan te raden om als hoogbejaarde mee te doen.

Wat is het toekomstpotentieel?
Het toekomst potentieel van dit product is vrij laag, vooral omdat het eigenlijk al een product is wat je moeilijk kunt veranderen zonder naar naar een step, skateboard, longboard of skeelers te gaan. Dus volgens mij zit hier geen of heel weinig toekomstpotentieel in.

Wat vind ik ervan?
Ik vind het idee er achter vrij interessant, vooral als je kijkt welke sporten je combineert. Normaal gezien vind ik die sporten niets aan, maar lijkt mij wel interessant. De oudere generatie kan dit ook in groepsverband doen, zoals ook te zien is op een foto. Het is een manier om op je gezondheid te letten, van de natuur te genieten en te socialiseren. En voor de oudere om zijn/ haar vrije tijd in te delen.

Ik hoop dat iedereen het interessant vond en nodig u wederom uit om te reageren.

Bronnen:
http://www.senioren.nl/2011/10/skiken-de-nieuwste-sporttrend/
http://www.skiken.nl/

maandag 10 oktober 2011

Portable printer

Goede morgen trendbezoekers,

Ik wil vandaag voor de uitleg van de nieuwe megatrend, mijn laatste bevinging met julie delen. Ter herhaling verstaat men onder Urban
Nomads alle ontwikkelingen die er voor zorgen dat kantoorwerkers buiten het kantoor aan de slag kunnen, thuiswerken valt hier niet onder. Dit kunnen zijn technologische ontwikkelingen, plaatsen om bijeen te komen en ontwikkelingen gestuurd vanuit bedrijven en steden zijn.

Wat heb ik gevonden?
Iedereen weet waar ik het over heb als ik het volgende voorbeeld schets. Je zit in de trein en leest je verslag nog even door op een gegeven moment zie je opeens dat je dat je toch wel een heel erg grove fout er in hebt verwerkt. Je denk wat kan ik nu nog doen, hier kan de Printstik uitkomst bieden. Dit is een mini printer die je makkelijk in je zak of tas kan stoppen. Je moet de accu opladen voor gebruik, maar voor de rest heb je niets nodig. het verbruikt geen inkcartridges en is mede daarom vrij goedkoop. Oke, toe te geven de kwaliteit van de geprinte pagina's zijn
niet zo goed als de printer die thuis of op het werk staat, maar voor de Urban Nomads onder ons kan dit wel een verschil maken tussen goed of slecht ingeleverd verslag.

Waarom hoort het bij Urban Nomads
Ik vind dat er verschillende redenen zijn dat deze printer bij Urban Nomadity past. De voornaamste reden voor mij is dat het klein en compact is, je kunt het makkelijk meenemen. Daarnsaast is het ook nog oplaadsbaar en hoef je dus geen energiebron bij de hand te hebben, dit is voornamelijk handig voor mensen die bijvoorbeeld vaak met een laptop op accu werken. Tevens is het handig dat de Printstik geen intpatronen verbruikt, je hoeft dus geen nieuwen te kopen of er aan te denken om de nieuwe mee te nemen.

Wat is het toekomstpotentieel?
Ik denk dat het toekomstpotentieel van de Printstik vrij groot is. Omdat het zo klein is denk ik dat veel mensen het kunnen gebruiken en dat dit de ontwikkeling ten goede komt. Waar men mee kan experimenteren is om de Printstik ook in een uitvoering uit te brengen die wel met inktpatronen werkt, voor Urban Nomads die graag een goed verzorgt verslag in willen leveren is dit een beter idee dan de kwalitatief slechtere printversies van nu.

Wat vind ik ervan?
Ik vind het een goed idee. Voornamelijk omdat het zo compact is en dus overal mee naar toe genomen kan worden. Dit zorgt ervoor dat je snel kunt printen zonder al te veel problemen. Wat ik wel denk is dat het kwalitatief nog niet goed genoeg is voor de huidige zakenwereld. dit neemt niet weg dat dit voor de huidige Urban Nomands perfect is voor snel iets te printen.

Iedereen bedankt voor het lezen van mijn blog laat vooral uw mening achter.



Bronnen:
http://www.designbuzz.com/entry/portable-printers-printing/
http://www.planon.com/products/printstik
http://www.nu.nl/gadgets/2188412/printstik-lichtgewicht-printer-onderweg.html

zondag 9 oktober 2011

Het bèta workplace system

Goedenavond lezers,

Vandaag beschrijf ik mijn laatste vier bevindingen die horen bij de megatrend Urban Nomads. Onder het fenomeen Urban Nomads
vallen alle ontwikkelingen die er voor zorgen dat kantoorwerkers buiten het kantoor aan de slag kunnen, thuiswerken valt hier niet onder. Dit kunnen zijn technologische ontwikkelingen, plaatsen om bijeen te komen en ontwikkelingen gestuurd vanuit bedrijven en steden zijn.

Wat heb ik gevonden?
Bèta 1.0 is een nieuwe en innovatief systeem, dat ontwikkeld is door het Italiaanse Pierandrei Associati voor Tecno als evoluerend kantoorconcept. De basiscomponenten van een werkplek met opslag kan worden gekoppeld, gecombineerd en onbeperkt uitgebreid met geïntegreerde opslag, techniek en talloze plugins om een enkele continue werkomgeving te creëren. De modulaire structuur zorgt voor eenvoudige aanpassingen, uitbreidingen en groei gericht op het “creatieve kantoor”. De concept kleur is het groen van de natuur, om een rustgevend geheel te creëren.

Waarom hoort het bij Urban Nomads?
Dit systeem sluit goed aan op de behoefte van een werkplek met een open en sociaal karakter. Deze werkplekken hebben verschillende doeleinden, enkele hiervan zijn: werkplek, vergaderplek of ontmoetingsplek. Vooral creatieve werkplekken zullen geen saaie en drukke kantoren meer zijn. Werkplekken worden met bèta een comfortabele plek, waar creatief en plezierig gewerkt kan worden. Ik vind dat het bij Urban Nomads past omdat het inspeelt op de behoefte naar sociaal contact. Men wilt immers niet de hele dag thuis zitten om te werken en gaat daarom op zoek naar de mensen om zo aan het werk te gaan.

Wat is het toekomstpotentieel?
Dit systeem wordt hierboven beschreven alsof het een kantoor is.. Dit ziet er natuurlijk heel goed uit, maar ik denk dat hier meteen het
ontwikkelingspotentieel ligt. Ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om midden in de stad zo'n kantoor in te richten met alles er op en er aan, men kan vervolgens in dat kantoor aan het werk gaan tegen een kleine vergoeding. Doordat het kantoor eigenlijk alles heeft wat het nodig heeft kan je vervolgens werken, praten of ideeen uitwisselen. Dit word versterkt door de inrichting van het kantoor.

Wat vind ik ervan?
Ik vind de ontwikkelingen van het kantoor zeer strak uitzien. H. Door de inrichting kan men makkelijke met iedereen praten, maar tegelijkertijd ook zelf gaan werken zonder zichzelf helemaal af te sluiten. De kleur groen zorgt voor een rustgevend effect heeft en verbetert het concentratievermogen en de creativiteit van de mensen. Ik denk dat je in zo’n open workplace goed kunt socialiseren, communiceren, werken en ideeën uitwisselen. Deze workplace kantoren kunnen vanuit de bedrijven interessant zijn, want jouw werknemer komen dan in contact met onbekende mensen en kunnen zo met nog originelere ideeën komen.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en laat gerust jouw mening achter.



Bronnen:
http://rasmussena.wordpress.com/2011/04/15/beta-werkplek/
http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/the-beta-workplace-system-by
http://www.contemporist.com/2010/07/28/the-beta-workplace-system-by-pierandrei-associati-for-tecno/
http://www.youtube.com/watch?v=FWEw0IqnfdU

Urban Scheren

Goedenavond lezers,

Vandaag beschrijf ik mijn laatste vier bevindingen die horen bij de megatrend Urban Nomads. Onder het fenomeen Urban Nomads vallen
alle ontwikkelingen die er voor zorgen dat kantoorwerkers buiten het kantoor aan de slag kunnen, thuiswerken valt hier niet onder. Dit kunnen zijn technologische ontwikkelingen, plaatsen om bijeen te komen en ontwikkelingen gestuurd vanuit bedrijven en steden zelf zijn.

Wat heb ik gevonden?
Op een gegeven moment kwam ik een plaatje van een scheerapparaat tegen. In eerste instantie dacht ik dat het ging om een scheerapparaat dat je aan de computer kon aansluiten vanwege het rare uiteinde bij de eerste foto. Ik ben vervolgens verder gaan lezen en las dat het ging om een opwindbaar scheerapparaat. Het apparaat is opwindbaar en je hebt er dus ook geen stopcontact of batterijen voor nodig. Je kunt het overal meenemen omdat het vrij compact is en ook gemakkelijk overal gebruiken. Je dient het alleen even op te winden.

Waarom hoort het bij Urban Nomads?
Het is een cool en eenvoudig apparaat. Je hebt er eigenlijk niets voor nodig, Het past bij Urban Nomads omdat het een zeer eenvoudig te gebruiken apparaat is en iedereen het altijd kan gebruiken. Je kunt het even tussendoor gebruiken en hoeft er geen stopcontact voor te gebruiken. Daarnaast kan je het makkelijk meenemen, omdat je geen extra dingen nodig hebt, hoogstens een spiegel.

Wat is het toekomstpotentieel?
Het toekomstpotentieel van het apparaat zelf ik eigenlijk heel laag, maar het achterliggende idee heeft weer een groter toekomstpotentieel. Als het idee aanspreek kan men ervoor kiezen om andere apparaten ook op deze manier van energie te voorzien. Men hoeft dan geen kabels mee te nemen en dat scheelt dus weer tijd en plaats. Bedrijven kunnen eventueel er voor kiezen om apparaten beide mogelijkheden te geven, zo zou je even kunnen opwinden als je met weinig energie hebt en hoef je niet de kabels mee te nemen.

Wat vind ik ervan?
Ik vind het idee goed, maar om het zelf te gebruiken is weer anders. Voornamelijk omdat ik als ik me liever thuis scheer. De handigheid ervan zie ik wel, je kunt het namelijk overal gebruiken. Men kan het even voor een vergadering of precentatie gebruikekn en dat Maakt het weer makkelijker in de huidige samenleving. Waar zoals iedereen wel weer alles sneller moet en gaat.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en laat gerust jouw mening achter.



Bronnen:
http://brianxl.wordpress.com/2011/04/18/coolhunt-week-5-urban-nomads/
http://www.bespaarbazaar.nl/opwindbaar-scheerapparaat-p-595.html
http://www.nu.nl/plugged/1570446/opwindbaar-scheerapparaat.html
http://www.youtube.com/watch?v=0ursl7mhGnI&feature=player_embedded#!

De Roller Phone

Goede middag trendliefhebbers,

Vandaag ga ik mijn overig vier bevindingen delen met de wereld. Voordat ik daarmee begin eerst even een korte uitleg over de
megatrend Urban Nomads. Onder het fenomeen Urban Nomads vallen alle ontwikkelingen die er voor zorgen dat kantoorwerkers buiten het kantoor aan de slag kunnen, thuiswerken valt hier niet onder. Dit kunnen zijn technologische ontwikkelingen, plaatsen om bijeen te komen en ontwikkelingen gestuurd vanuit bedrijven en steden zelf.

Wat heb ik gevonden?
Ik was op het internet aan het zoeken en kwam een plaatje tegen, dat zo uit een ski-fi film leek geknipt. Het lijkt op een horloge, maar is tegelijkertijd ook een telefoon. De roller Phone is een 'telefoon' die je om je pols kan draaien, door een kleine projector word de tijd op je huid geprojecteerd. Daarnaast kun je aan de onderkant van de 'telefoon' een stuk plastic er uit trekken dat je kunt gebruiken als touch voor je telefoon. Aan de hand van dit plastic kun je bellen en andere dingen doen. Je hout de pols naast je oren je belt met vrienden of familie.

Waarom hoort het bij Urban Nomads?
Ik vind dat het bij Urban Nomads past omdat je zo in feite je telefoon altijd bij de hand hebt, je hoeft hem niet meer uit je zak, binnenzak of koffer te halen om te gebruiken. Daarnaast zorgt het ontwerp ervoor dat je maar een hand nodig hebt voor het gebruik. zo kun je de andere hand gebruiken om bijvoorbeeld je koffie vast te houden. De ontwikkeling is nog in een vroeg stadium, maar ik denk dat kantoor medewerker nu en in de toekomst zeker veel snelheid uit de ontwikkeling kunnen halen en zo het werk makkelijker te maken.

Wat is het toekomstpotentieel?
Ik denk dat het toekomstpotentieel van de roller Phone zeer groot is. Voornamelijk omdat het concept vrij nieuw is. De projectie kan uiteindelijk er voor zorgen dat je ook de telefoon op die manier kunt besturen, voor een tegenwoordig voorbeeld moet u bij Google zoeken naar de 'Motorola
Seabird'. Daarnaast denk ik dat je de ontwikkeling kunt blijven doorzetten kijkend naar de verschillende mogelijkheden in films, mensen proberen namelijk eerder naar bekende dingen toe te werken dan naar iets totaal onbekend, zie ook deze ontwikkeling. De ontwikkeling kan echter snel of langzaam gaan dat ligt geheel aan de ontwikkelingsmogelijkheden vanuit de telefoonbranche en eventueel de horlogebranche.

Wat vind ik ervan?
Ik vind het een zeer goede ontwikkeling, zo'n futuristische ontwikkelingen heb ik altijd al 'gaaf' gevonden. Ik denk dat jij als kantoorwerker veel kunnen hebben aan deze telefoon. Omdat het kleiner, gemakkelijker en altijd bruikbaar is. Natuurlijk heb ik nog nooit zo'n ding vast gehad, daarom weet ik niet hoe het precies werk, maar wat ik er van lees voorspel veel goeds.

Ik wil iedereen bedanken voor het lezen van mijn blog en laat gerust jouw mening achter.

Bronnen:
http://itechfuture.com/tag/roller-phone/
http://itechfuture.com/rollerphone-pull-your-phone-out-of-your-wristband/
http://www.yankodesign.com/2011/03/21/super-sexy-roll/
http://www.mobileburn.com/news.jsp?Id=10941